torsdag den 29. marts 2012

Lakselasagne med spinat

Her er en af mine favoritter 
- Lakselasagne med spinat & et strejf af sort sesam og wasabi
Denne opskrift er et genialt alternativ til den klassiske lasagne og vil med garanti falde i god smag på middagsbordet.. 



Lakselasagne med spinat (til 4 pers.)

    Lasagneplader
    400-500 g laks
    500 g frossen helbladet spinat
    1/2 l madlavningsfløde (helst 18%)
    2 løg
    2 fed hvidløg
    Basilikum (helst frisk)
    1 spsk revet parmasan
    Saften fra en presset citron
    Salt og peber
    150 g gratineringsost
    Suppler evt. med 150 g champignon

Hvis den skal piftes lidt op supplerer jeg ofte med:
    1 tsk wasabi
    1 spsk sorte sesamfrø


Start med at hakke løgene (evt. champignon) og presse hvidløgene. Kom det i en gryde og sauter det let med en smule smør. Imens steges laksen (gerne i lidt hvidløg, for at give ekstra smag). Den optøede spinat drænes for væde og tilsættes sammen med laks og fløde under omrøring (sørg for at skrue lidt ned for varmen).
Tilsæt og smag til med salt, peber, basilikum, parmasan og citronsaft.

Fordel det hele med lasagneplader i et ildfast fad, som med en normal lasagne og sørg for at slutte af med et lag lakse/spinat stuvning på toppen.
Bag lasagnen midt i en forvarmet ovn  180 grader. 
Efter 10 min. tages lasagnen ud og der drysses ost på toppen. Stil lasagnen tilbage i ovnen og giv den yderligere 20 min. (eller til osten er bliver gylden). Tag derefter lasagnen ud af ovnen og lad den hvile tildækket i ca. 10 minutter.
Pynt evt. med lidt frisk dild på toppen 
og server den sammen med et godt hjemmelavet flüte og/eller en lækker salat.

Bon Appétit





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)